Pobyt žáků ZŠ T. G. Masaryka na Horské Kvildě


V týdnu od 13. března se žáci šestého ročníku vydali na Horskou Kvildu do střediska ekologické výchovy Národního parku Šumava. Provázelo je různorodé počasí a samozřejmě dobrá nálada.
Když nás autobus vysadil v pondělí na místo určení, všude bylo plno bláta a pršelo. V průběhu týdne se ale počasí úplně změnilo a poslední dny jsme si užili sluníčka a dokonce i sněhové nadílky. První šesťáci na Kvildě pobývali od pondělí do středy a další šesté třídy pak do konce týdne. Na každý den byl připravený dopolední a odpolední program, kdy jsme vyšli do přírody na tematickou procházku po okolí. Tak jsme se přímo v lese dozvěděli zajímavosti o životě vlka, který se na Šumavu vrátil, nebo lýkožrouta, který už se snad naopak rozhodl odejít. K tomu přesně zapadá motto:
Národní park Šumava je tou nejlepší učebnou pod širým nebem. Díky tomu, že jsme partnerská škola NP, máme nyní možnost využívat nejen těchto pobytů, ale také vzdělávacích programů, které nabízí. Některé z nich již probíhaly ve školních třídách a ve středisku EV Kašperské Hory v průběhu února.
Ze vzkazů žáků:
„Děkuju za to, že jste to s námi vydržely.“
„Až budu větší, budu si vzpomínat na tenhle výlet.“
„Moc se mi tu líbilo a chtěl bych sem někdy znovu.“
„Je to dobrý, doufám, že se zase takhle setkáme.“
„Naučil jsem se povlékat postele.“
„Byl jsem zde. Fantomas. PS: Je to tu výborný.“
ZJ, MŠ

Kvilda enviroment kurz 1 více fotografií ->ZDE