Je pondělí ráno a my netrpělivě vyhlížíme autobus, který nás odveze na třídenní pobytový program NP Šumava na Horskou Kvildu. Úderem osmé hodiny nasedáme do autobusu a hurá za dobrodružstvím.

 Po příjezdu na Horskou Kvildu jsme se ubytovali a čekala na nás první výzva, totiž povlékání peřin. S tím jsme se statečně poprali a už jsme se těšili, co si pro nás za zajímavosti připravil lektor Tomáš Kopec z NP Šumava. Dozvěděli jsme se nejen spoustu informací o vlcích, rysech, jelenech, ale také jsme je navštívili. Dokonce jsme měli možnost vidět rysy při krmení. Krásně nám zapózovali na fotoaparát. Parádně jsme si užili krásnou šumavskou přírodu, včetně velikonoční bojovky. Na závěr pobytu nám pan Kopec ukázal bobří království.

 Za skvělou pohodu v krásném středisku národního parku vděčíme i za výborné stravování v hotelu Rankl. Tři dny utekly jako voda a nastal čas loučení. Domů jsme odjížděli plni nových poznatků a hlavně super zážitků. Děkujeme pracovníkům NP Šumava za zábavné i naučné programy, které se nám moc líbily.    

 Pedagogové a žáci 3. - 5.třídy ZŠ T.G.Masaryka, Komenského ul.

 

IMG 2909